DUYURULAR ve HABERLERGERİ
Anadolu Üniversitesi akademik girişimcileri desteklemeyi sürdürüyor!09.07.2018
Anadolu Üniversitesi akademik girişimcileri desteklemeyi sürdürüyor! Türkiye’deki 23 uygulayıcı kuruluştan biri olan Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO (Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi) ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nin düzenlediği BİGG-ANAÇ Teknogirişim Programı’nda bulunmaya hak kazanan ve ANAÇ’ın eğitim ile mentörlük hizmetlerinden yararlanan 12 girişimcinden 11’i 150 bin TL değerinde sermaye desteği almaya hak kazandı. ARİNKOM TTO ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi eski Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Tamer Savaş, “İnsansız Hava Araçları Sistemleri İçin Özgün ve Modüler Uçuş Test ve Eğitim Simülatörleri” başlıklı projesiyle “TÜBİTAK BİGG-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” kapsamında TÜBİTAK’tan sermaye desteği almaya hak kazanan 11 girişimciden biri olma başarısı gösterdi. Öğr. Gör. Tamer Savaş’a başarısından dolayı ayrıca ARİNKOM TTO tarafından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan imzalı teşekkür belgesi takdim edildi.