Girişimcilik Zirvesi 2016 Gerçekleştirildi!20.12.2016
Girişimcilik Zirvesi 2016 Gerçekleştirildi!

ARİNKOM TTO ve ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nin katkılarıyla 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde “Spak Bize Fikir Ver Özgün Olsun!” sloganıyla gerçekleşen, organizasyonunu Anadolu Üniversitesi Girişimcilik Kulübü’nün üstlendiği Girişimcilik Zirvesi 2016 sona erdi. Etkinliğin amacı katılımcı öğrencilerin “güncel sorunlara çözüm” ve “özgün girişimci fikirlerin çıkması” olarak özetlendi.

İki gün, 24 saat süren etkinliğe toplamda 120 öğrenci katılım gösterdi. Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra katılımcılar arasında yer alan 11. ve 12. sınıf lise öğrencileri yenilikçi fikirlerini sergilemek için zorlu süreçte ter döktü.
Açılış konuşmasını etkinliğin sponsorlarında da olan ARİNKOM TTO’nun Yönetici Yardımcısı Orkun BAŞKAN yaptı. Başkan, ARİNKOM TTO ve ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nin faaliyetlerinden bahsetti. Daha sonra, öğrencilere havanın soğukluğunu hatırlatarak “Bir kafede çay içiyor olabilirdiniz ama şu an yenilikçi fikirler üretmek için burada bir araya geldiniz. Bu sizin farkınızı ortaya koyuyor. Her üniversite öğrencisinin hayalidir kendi işinin patronu olmak. Bu etkinlik bu yolda size bir adım olabilir. Tabi bunun için fikir gerekiyor. Fikir ise kolay oluşmuyor. Bir fikir ortaya koyabilmek için bilgi, gözlem ve deneyim gerekli. Gözlem kritik problemlerin bulunmasını aynı zamanda da çözüme giden yolun büyük kısmının halledilmesini sağlayacağını unutmayın. Girişimcilik Kulübünde bu etkinlik için canla başla çalışan organizasyon ekibi ve emeği geçen herkese teşekkürler.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından tasarımcı, teknocu ve iş insanı gruplarına ayrılan katılımcıların her birinin bulunduğu 11 kişilik grupların oluşturulması ile 24 saatlik süreç başladı. Etkinlik boyunca playstation, langırt gibi eğlenceler de unutulmadı.
Etkinlik sonunda ortaya çıkan fikirleri ARİNKOM TTO’dan Orkun BAŞKAN, Eskişehir Ticaret Odası’ndan Çağatay YILMAZ Arçelik A.Ş.’den Serkan KARA ve Ahmet Ferit COŞAN’dan oluşan jüri ekibi değerlendirdi. Değerlendirmenin sonunda “Aylaklar” ve “First Class” grupları birincilik ödülü olan Arçelik A.Ş. gezisinin katılımcıları olma şansını yakaladı.