STARTUPUS TEKNOGİRİŞİM ATÖLYESİ TAMAMLANDI!02.12.2016
STARTUPUS TEKNOGİRİŞİM ATÖLYESİ TAMAMLANDI!

30 Kasım, 1-2 Aralık 2016 tarihlerinde ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde STARTUPUS Teknogirişim Atölyesi gerçekleştirildi. Atölyeye teknoloji tabanlı iş fikirleri olan Anadolu Üniversitesi lisans öğrencileri katıldı.

Atölye’nin ilk günü ARİNKOM TTO Danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Burak Tuğberk TOSUNOĞLU “Kanvas İş Modeli Eğitimi”ni, ARİNKOM TTO Girişimcilik Koordinatörü Burçak İLTER TİMURÇİN ise “İş Planı Yazma Eğitimi”ni verdi.
İkinci gün ekipler ANAÇ’ta Girişimcilik Koordinatörleri mentorluğunda Kanvas İş Modeli ve İş Planlarını çalıştılar.

Üçüncü gün Girişimcilik Koordinatörü Burcu UĞUR tarafından “Girişimciler İçin Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi” verildi.  Ardından ekipler sunumlarını hazırlayarak jüri karşısına çıktı. Değerlendirme sonucunda Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü öğrencisi Burak GÜL ve ekip arkadaşı Eldar Esen UULU  “WHEMEE” projesiyle 1.’lik ödülünü; Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü öğrencisi Yakup UDÜL ve ekip arkadaşları Merter KUMAŞ ile Gamze ERSOY “mornota.com” projesiyle 2.’lik ödülünü; Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yunus Emre GÜLER “Handy” projesiyle 3.’lük ödülünü; Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencisi Muhammet AKTAŞ ve ekip arkadaşı Mustafa Furkan DEMİR “QuickCase” projesiyle ödül almaya hak kazandılar.

Yrd. Doç. Dr. B. Tuğberk TOSUNOĞLU program sonunda katılımcılara sundukları yaratıcı fikirleri ve emeklerinden dolayı teşekkür etti. Atölye, teşekkür belgelerinin sunumu ile sona erdi.