Girişimci Çarşamba'da Girişimcilikte İletişim Eğitimi Verildi!17.11.2016
Girişimci Çarşamba'da Girişimcilikte İletişim Eğitimi Verildi!

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından Global Girişimcilik Haftası'nda düzenlenen “Girişimcilikte İletişim” konulu eğitim 16 Kasım Çarşamba günü Teknoloji Bahçesi ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erhan Eroğlu tarafından verilen eğitimde iletişimi doğru gerçekleştirmek hakkında bilgi verildi.

Prof. Dr. Erhan Eroğlu, girişimcilik için kendine bir hedef belirlemenin çok önemli olduğundan bahsetti. Prof. Dr. Erhan Eroğlu, atalet duygusunu yok etmenin başarının anahtarı olduğuna, boş vermişliği üzerinden atmanın başarıyı getireceğine değindi. Prof. Dr. Erhan Eroğlu, iletişimin dünyaya geldiğimiz andan itibaren en temel becerimizden biri olduğu, buna rağmen eğitilmesi gerektiğine, ancak iletişim eğitimini aldıktan sonra iletişim sorunlarınıza çözümü sadece kendi kendimize bulabileceğimize dikkat çekti.

“Kimseye bir iletişim sorunu yaşatmamış, kimseyle bir iletişim sorunu yaşamamış kişi yok denecek kadar azdır,” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Erhan Eroğlu, iletişim sorunlarına çözüm getirmeye çalışırken sen dili yerine ben dili kullanmanın önemini vurguladı. Prof. Dr. Eroğlu, duygu, düşünce ve davranışların iletişimin kalitesini belirlediğini, iyi bir iletişim için ise önce davranışın kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti. Davranışı kontrol etmenin bir yolunu, iç ses kullanmak olarak tanımlayan Prof. Dr. Erhan Eroğlu, bir iletişim sorunu ile karşılaştığınızda kendinize sorular yöneltin tavsiyesinde bulundu.

"Girişimci Çarşamba'da Girişimcilikte İletişim", konulu etkinlik Prof. Dr. Erhan EROĞLU'na teşekkür belgesinin takdiminin ardından son buldu.