ANAÇ ve ARİNKOM TTO’dan Silikon Vadisi Ziyareti!04.01.2016
ANAÇ ve ARİNKOM TTO’dan Silikon Vadisi Ziyareti!

16-22 Aralık 2015 tarihleri arasında ARİNKOM TTO tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentinde faaliyet gösteren ODTÜ Teknokent T-Jump İş Hızlandırma Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında ARİNKOM TTO’dan Orkun Başkan, Özlem Sevinç Tigin, Rabia Taş, Burçak İlter Timurçin ve Yard. Doç. Dr. Tuğberk Tosunoğlu, Kuluçka Yönetici Programı’na katılarak Ön Kuluçka/Kuluçka programı tasarlama, yürütme süreçlerinin belirlenmesi; start-up süreçleri ve aşamalarının incelenmesi;  teknogirişimlerin yatırımcıyla buluşma süreçlerinin incelenmesi konularında eğitim aldı. Eğitimin yanı sıra WeWork, Vault, Galvanize gibi ortak çalışma alanları (co-working space) sunan ve girişimciliğin gelişimine katkı sağlayan oluşumları ziyaret ederek San Francisco’da yer eden girişimcilik ekosistemini tanıma ve iyi uygulama örneklerini gözlemleme imkânı buldu. 6 günlük ziyaret süresince hem eğitim hem de ziyaretlerle Silikon Vadisi’nde yaşanan girişimcilik hikâyelerini dinleyen ARİNKOM TTO ekibi Stanford Üniversitesi, Google, Facebook gibi kurumları ve sundukları hizmetleri tanıma fırsatı yakaladı.

6 günlük ziyaretin amacı Silikon Vadisi başarı örneğini yakından görerek Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO ve ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi için yeni modeller geliştirmek ve girişimcilik ekosistemini destekleyecek bir hızlandırıcı program oluşturmak adına iyi uygulama örneklerini gözlemlemekti. Ziyareti gerçekleştiren ekip, “2015 yılı Aralık ayında ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nin açılması ile ARİNKOM TTO girişimcilik faaliyetlerine yeni bir boyut kazandıran Anadolu Üniversitesi için önümüzdeki dönemde Ar-Ge ve teknoloji tabanlı girişimciliği destekleyecek yapıların ve modellerin geliştirilmesi maksadıyla düzenlenen ziyaretin çıktılarının Eskişehir ve bölgesinde hem öğrenciler hem de akademisyenler için olumlu sonuçlar doğurması en büyük temennimiz,” diyerek çalışmalarının değerlendirmesini yaptı.